Waar ben je naar op zoek?

Academy for developing future skills.

IXT is mede-initiatiefnemer van de Datascience & AI Academy op de Brightlands Campus in Venlo. Dit zijn wij omdat we geloven in de toekomst. In de toekomst van data-, AI-, en robotics, waarvoor (veel) talent nodig is. Als we het hebben over talent zijn dat mensen van wie het CV misschien nog niet 'the perfect picture' is. Heeft die persoon het wel in zich om het verschil te maken binnen data-, AI- of robotics? Dan is er plek voor hem of haar op de Datascience & AI Academy. Zo werken wij aan de ontwikkeling van toekomstig talent.


Programma van de Datascience & AI Academy

Binnen een periode van 3 maanden en 12 lesdagen scholen we professionals met een hbo- en/of wo vooropleiding in Businessmodelling, Design Thinking, Datascience & AI-methoden en -technieken.

De deelnemer wordt uitgedaagd vanuit zijn of haar eigen organisatie een datagedreven idee naar het programma mee te nemen. Tijdens de lesdagen én met vakinhoudelijke coaching vertaalt deze persoon het idee naar een interessante businesscase (en prototype). Tijdens een afsluitende bijeenkomst wordt de businesscase (en het prototype) gepitcht aan de werkgever/ business sponsor. Ook in het pitchen wordt de deelnemer getraind en gecoacht.

De lesstof wordt samengesteld door Fontys ICT en de Businessschool van Universiteit Maastricht.

Het programma van de Academy bestaat uit 12 opleidingsdagen met de volgende modules:

1. Innovatie/ Entrepreneurial

 • Case ideeën toetsen
 • Businessmodel design
 • Innovatieve werkvormen (scrum, pivotting)
 • Business/ financial case design
 • Leiderschap/ Storytelling

2. Artificial Intelligence

 • Descriptive statistics: toepassen van descriptieve statistiek op dataverzamelingen.
 • Data mining: het onderkennen van verschillende data-mining-concepten en -fasen met focus op data-analyse.
 • Data visualisation: weergeven van informatie toegesneden op de doelgroep.
 • Python: programmeren in Python en toepassen van machine learning.
 • Predictive analysis/ forecasting: toepassen van inference (predictive) statistiek en opzetten van voorspellingsmodellen.
 • Privacy, IP en ethics.

3. Parallel aan de dagopleiding wordt de deelnemer actief begeleid en gecoacht. Dit stelt de deelnemer in staat om de case vanuit het aangeboden theoretisch kader te vertalen naar een te implementeren product, dienst, proces of customer service innovatie. Ook wordt de deelnemer gecoacht op het pitchen van de case. Dit draagt bij aan de succesvolle pitch aan mededeelnemers en het management van de deelnemers.

Kosten

De kosten voor het programma bedragen EUR 4900 exclusief BTW, per deelnemer.

Planning

Het volgende programma van de Datascience & AI Academy start op dinsdag 19 oktober 2021 en is vervolgens elke dinsdag t/m dinsdag 1 februari 2022.

Check voor meer informatie de website van de AI Academy.