default-header

Over ons

IXT en X-Kwadraat bundelen met ingang van 1 januari 2021 hun krachten en gaan verder onder het label IXT Data- & Robotics professionals:
developing future skills.

De focus van IXT ligt volledig op Data & AI en Robotica & Automatisering specialisten voor de Maakindustrie. We willen hiermee inspelen op de groeiende vraag naar specialisten die maakbedrijven kunnen ondersteunen bij het digitaliseren van productie- en logistieke processen en hun klantbediening. De D van Digitalisering of Data hoort standaard in de marketingmix van Porter thuis en als de 7e P van essentieel belang voor elke Smart Factory !

Onze missie is om voor elk maakbedrijf de juiste hoog opgeleide Data & AI en Robotica & Automatisering professional te vinden die tijdelijk of permanent hét digitale verschil gaan maken. Developing future skills houdt ook in we actief op zoek gaan naar mensen die zich in het Data en/of Robotica werkveld willen ontwikkelen.

Gegeven de uiterst krappe arbeidsmarkt voor Data & AI en Robotica & Automatisering specialisten zullen wij niet alleen in Nederland werven maar ook internationaal specialisten aantrekken. In het bijzonder zijn wij met een eigen kantoor actief in Spanje om daar hoogopgeleide Data & AI en Robotica & Automatisering specialisten te werven en naar Nederland te halen.

IXT kent hiervoor 3 dienstverleningsconcepten:

  • Detacheringsbasis: IXT heeft de werkgeversrol en detacheert de specialist op basis van een vast dagtarief. Hier kan eventueel een aanvullende afspraak gemaakt worden om de specialist kosteloos na 2.000 gewerkte uren over te nemen.
  • Interim basis: IXT bemiddeld de specialist op inhuurbasis en rekent hiervoor een vast opslag% op het uurtarief van de freelancer.
  • Recruitment As A Service: IXT rekent een vast, gestaffeld afhankelijk van het aantal vacatures, tarief per maand om Data & AI en Robotica & Automatisering specialisten voor de klant te werven.

Tevens is IXT mede initiatiefnemer van Datascience & AI Academy op de Brightlands Campus in Venlo. Hier wordt een programma van 3 maanden en 12 lesdagen aangeboden om medewerkers met een exacte HBO/WO vooropleiding te scholen in Datascience & AI. Hier worden methoden en technieken geleerd. Daarnaast wordt er een eigen bedachte data gedreven idee omgezet in een businesscase.

IXT wordt geleid door Maurice Deenen (al 15 jaar actief in de Techniek sector) en Hans Hendrikx (al meer dan 25 jaar actief in de ICT sector). Door inhoudelijk te begrijpen waar de digitale uitdagingen liggen is IXT een gedegen gesprekspartner voor zowel onze opdrachtgever als de professional. Jill Peeters en Mayke Leijendekkers zijn als recruitment consultants actief voor IXT.

IXT is lid van de Nederlandse AI Coalitie. De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) is een publiek-private samenwerking, waarbij overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties samenwerken. De coalitie heeft als doel de Nederlandse activiteiten in AI te stimuleren, te ondersteunen en waar nodig te organiseren. Ze wil Nederland in een voorhoedepositie krijgen op het gebied van kennis én toepassing van AI voor welvaart en welzijn. De NL AIC moet gaan functioneren als dé katalysator van AI-toepassingen in ons land. Meer informatie vindt u op nlaic.com.

Vaes & Linthorst groep

IXT is onderdeel van de Vaes & Linthorst groep. Bij elkaar opgeteld heeft de Vaes & Linthorst groep meer dan 50 jaar recruitment ervaring en daarmee een enorm netwerk opgebouwd. Dit netwerk gebruiken we om de optimale match tussen jou als kandidaat of interim professional en een passend bedrijf en opdrachtgever te maken.

Ben je zoekende naar een (andere) baan of interim opdracht ? Solliciteer direct! Wij hebben regelmatig nieuwe vacatures of interim opdrachten waarvan we je graag op de hoogte houden. Wij garanderen je dat jouw sollicitatie bij ons vertrouwelijk wordt behandeld.

Ons team